Terug naar nieuws

NIEUW! Le Pigeonnier

04 02 2024

NIEUW! Le Pigeonnier 

Cave de Pazac ligt in AOP Costières de Nîmes, in Zuid-Frankrijk, departement du Gard. Het wijngebied ligt op de rechteroever van de Rhône. Hoewel het wijngebied een stuk minder bekend is dan bijvoorbeeld Côtes du Rhône, is de kwaliteit zeker gelijk. Cave de Pazac, opgericht in 1968, is een coöperatie met slechts 7 leden en is goed voor 240 hectare. Het streven is het maken van uitstekende prijs-kwaliteit Rhône wijnen. 

Bij Cave de Pazac geloven ze dat de essentie van een goede wijn begint bij het land. De wijngaarden, gezegend met een uitstekend terroir, brengen druiven voort die gedijen onder optimale omstandigheden. Met zorgvuldige handmatige selectie en strenge kwaliteitscontroles in elke fase van het productieproces, garanderen ze dat alleen de beste druiven worden gebruikt voor hun wijnen.

Le Pigeonnier Costières de Nîmes Rouge: De druiven (60% Syrah, 15% Mourvédre,15% Marselan en 10% Carignan) ondergaan na de oogst gedeeltelijk een warme maceratie waarna ze traditioneel worden vergis. Vervolgens rijpt de wijn een aantal maanden in roestvrij stalen tanks. De wijn is diep robijnrood van kleur. In de neus intense aroma’s van rode bes en gekonfijt fruit. In de mond is de wijn rond van smet zachte, gebalanceerde tannines. 

Le Pigeonnier Costières de Nîmes Blanc: De druiven (50% Grenache Blanc, 25% Roussane en 25% Vermentino) worden ’s nachts geoogst, traditioneel vergist en rijpen vier tot vijf maanden in roestvrij stalen tanks.De wijn is prachtig goudgeel van kleur met een aromatische explosie in de neus van citrus en witte perzik. In de mond dezelfde verfrissende aroma’s.

Le Pigeonnier Costières de Nîmes Rosé`: De druiven (80% Grenache Noir en 20% Syrah) worden vroeg in het seizoen geoogst om frisheid te behouden. Een deel van de druiven wordt gelijk geperst, het overige deel ondergaat een lichte maceratie. De wijn is zalmroze van kleur met in de neus verfrissende exotische en florale tonen. In de mond kruidig, rond en fruitig met een verfrissende smaak van citrus in de afdronk.



Ander interessant nieuws