Deze cuvee wordt 12 maanden gerijpt in Franse eikenhout. De wijn is complex en heeft een ronde smaak met tonen van zwarte bes, zoethout, verfijnde tannines.
Bruno Andreu
Kurk
Gegrilde steak
6 flessen
1 - 10 jaar
750 ml.
Syrah en Grenache
18 - 18 °C
14.5%
Al sinds 1792 in familiebezit door 7 generaties op rij, dat is Chateau Condamine Bertrand! Een rijke historie en ervaring in de wijnbouw. Het is nu Bernard Jany, wijnmaker en oenoloog, samen met schoonzoon Bruno Andreu, wijnmaker en verantwoordelijk voor de export, die het Chateau beheren. Samen met een team zeer gedreven en actieve medewerkers die iedere dag gaan voor de beste prestatie. Dit is terug te zien in de vele prijzen die op internationale wijnconcoursen jaar in jaar uit worden behaald. De wijngaarden zijn perfect onderhouden, en de kelders zijn zeer schoon. Uitsluitend zelfgemaakte compost wordt gebruikt. Alles berust op kwaliteit. De familie bezit 50 ha, waarvan 350.000 flessen wijn komen. Dit is slechts 45 hl per ha.
Een zuiver en complex bouquet met tonen van donker fruit en vanille. Door 12 maanden rijping op Frans eiken is de smaak complex, expressief met rijke tannines.